Wij zijn logiconnekt

Aanleiding voor de hub

Vanaf 2025 mogen alleen schone vervoersmiddelen voor goederenvervoer de binnenstad en het stationsgebied van Leiden nog in. Leiden is één van de circa 40 gemeenten die dan een zero emissiezone (ZE) invoert.

Door de toename van het aantal vervoersbewegingen in de stad neemt de luchtvervuiling sterk toe en de veiligheid komt in het geding.

Wij zijn al klaar voor 2025!

Logi Connekt kan door de efficiënt ingerichte HUB in Zoeterwoude goederen leveren met zero emissie transportmiddelen op een schone en veilige manier. Wij doen dat voor stads- en regiodistributie in de regio 071.

Met elektrisch vervoer kunnen we de CO2 uitstoot verminderen. Door bundeling van goederen zal het aantal vervoersbewegingen drastich verminderen, waardoor de drukte afneemt en dus de veiligheid toeneemt.

CO2 uitstoot, reductie en compensatie!

Het zijn woorden die je veel tegenkomt. Dit is een collectief probleem en wij willen graag hier onze verantwoordelijkheid nemen door vervoer slimmer, schoner en veiliger te doen.

Grootste probleem is dat er te veel transportbewegingen zijn door te veel verschillende leveranciers naar de dezelfde adressen. Als de grote vrachtwagens en bestelbusjes op diesel hun goederen bij ons lossen, zorgen wij voor gebundeld transport met 100% elektrische voertuigen naar de klant.

Om inzichtelijk te maken hoe u kunt bijdragen aan de klimaatdoelen, houden wij bij wat de bijdrage in CO2 reductie is. Zo hebben wij sinds de oprichting 2,5 jaar geleden al heel wat bespaart:

                                          36.338 KM's

                                            8.293 KG CO2

Besparing km’s is gelijk aan bijna rondje rond de wereld (40.000KM).
Besparing CO2 is gelijk aan 58 keer vliegen naar Parijs.

Heeft u vragen, u kunt ons bellen of vul uw gegevens in bij contact.

Planning:   071 5618538
Algemeen: 06 51148825

contact